Internazionale verslaat AC Milan in Champions League halve finale

Internazionale heeft een flinke klap uitgedeeld aan stadgenoot AC Milan in de halve finales van de Champions League. De uitwedstrijd tegen de ogenschijnlijk machteloze rivaal, waarmee het het stadion in de Noord-Italiaanse stad deelt, werd met 2-0 gewonnen dankzij twee vroege doelpunten.

De return tussen beide teams vindt volgende week dinsdag plaats. In de Serie A strijden ze ook tegen elkaar voor een Champions League-ticket voor na de zomer. Inter staat momenteel op de vierde plaats, achter landskampioen Napoli, Juventus en Lazio, en wordt op de voet gevolgd door AC Milan.

Dit seizoen stonden beide Milanese grootmachten al drie keer eerder tegenover elkaar, inclusief een duel om de Italiaanse Supercup. Na de 3-2 competitiezege van Milan in september, trok Internazionale begin dit jaar twee keer aan het langste eind. Recente overwinningen op Juventus, Lazio en AS Roma gaven de bezoekers het nodige zelfvertrouwen voor de 236ste stadsderby.

Dumfries en Onana in de basis

Inter, met Oranje-international Denzel Dumfries en voormalig Ajax-doelman André Onana in de basis, begon sterk aan de wedstrijd in het voor beide teams vertrouwde Stadio Giuseppe Meazza. De ploeg beleefde een droomstart met twee snelle doelpunten.

In de achtste minuut scoorde de 37-jarige Edin Dzeko met een prachtige volley uit een hoekschop van Hakan Calhanoglu. Drie minuten later zorgde een slim overstapje van Lautaro Martínez ervoor dat ploeggenoot Henrikh Mkhitaryan vrij kon doorlopen richting doelman Mike Maignan, die kansloos was op de inzet van de 34-jarige Armeniër: 0-2.

AC Milan, dat in 1963 als eerste Italiaanse club de belangrijkste Europese clubtrofee won en dit nog zes keer herhaalde, had het nog zwaarder kunnen hebben als de paal niet een schot van Calhanoglu had tegengehouden. In dezelfde aanval stuitte Mkhitaryan op de benen van Maignan.

Teruggedraaide strafschop

Milan, dat zonder de geblesseerde Rafael Leão speelde en ook middenvelder Ismaël Bennacer vroeg in de wedstrijd zag uitvallen, kon in de eerste helft weinig terugdoen. De ploeg mocht van geluk spreken toen een toegekende strafschop voor Inter na het bekijken van de beelden werd teruggedraaid. Simon Kjaer zou Martínez hebben aangetikt.

Kort na rust probeerde Milan de achterstand te verkleinen, maar het team kon geen vuist maken tegen het sterke Inter. De 2-0 overwinning voor Internazionale zorgt voor een uitstekende uitgangspositie voor de return volgende week. Beide teams zullen dan strijden om een plek in de finale van de Champions League.

Plaats een reactie