Sergio Busquets verlaat FC Barcelona na 15 seizoenen

Clubicoon Sergio Busquets neemt na vijftien seizoenen afscheid van FC Barcelona. De 34-jarige middenvelder en huidige aanvoerder heeft besloten om komende zomer op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Met zijn vertrek komt er een einde aan het tijdperk van de laatste speler van het legendarische tiki-taka-tijdperk bij de Catalaanse club.

Busquets maakte deel uit van de Spaanse nationale ploeg die in 2010 wereldkampioen werd en in 2012 de Europese titel veroverde. Na het WK van 2018 besloot hij zijn interlandcarrière te beëindigen met 143 caps op zijn naam.

De afgelopen jaren zagen we veel grote sterren vertrekken bij het financieel geplaagde Barcelona, zoals Neymar, Lionel Messi en Luis Suárez. Onlangs kondigde Gerard Piqué ook zijn directe afscheid aan.

Samenspel met Frenkie de Jong

Ondanks de jaren die begonnen te tellen, bleef Busquets een vaste waarde op het middenveld van Barcelona. Met de komst van Frenkie de Jong leek er een logische opvolger in huis te zijn, maar de twee spelers bleken uitstekend samen te kunnen spelen. Dit resulteerde in een aanstaande landstitel voor de gerenoveerde ploeg.

Busquets kan terugkijken op een indrukwekkende carrière bij Barcelona, met negen landstitels en drie Champions League-overwinningen op zijn palmares. Van het team dat in 2015 voor het laatst de Champions League won, zijn nu alleen nog keeper Marc-André ter Stegen en vleugelverdediger Jordi Alba over.

De ervaren middenvelder, die in januari zijn 700e wedstrijd voor Barcelona speelde, overwoog eerder al een transfer naar de Verenigde Staten. Daarnaast wordt hij, net als veel van zijn succesvolle generatiegenoten, in verband gebracht met een lucratieve overstap naar de competitie in Saudi-Arabië.

Plaats een reactie