West Ham United treft AZ in halve finale Conference League

Morgenavond staat AZ Alkmaar tegenover West Ham United in de halve finale van de Conference League. De wedstrijd vindt plaats in Londen en voor West Ham-trainer David Moyes betekent dit een hernieuwde kennismaking met de Alkmaarse club. In 2007 speelde Moyes met Everton al eens tegen AZ, waarbij Everton destijds met 2-3 won.

West Ham United bereikte vorig jaar ook de halve finale van deze derde Europese competitie, maar verloor toen van Eintracht Frankfurt. Dit jaar krijgen de Londenaren een nieuwe kans om de finale te bereiken. Afgelopen weekend boekte West Ham een mooie overwinning op het Manchester United van Erik ten Hag, wat een goede voorbereiding op de wedstrijd tegen AZ kan zijn.

David Moyes zou het geweldig vinden om de finale te halen. “Een finale halen is voor elk team iets groots. Iedereen wil succesvol zijn, dat is erg moeilijk. Het was mooi om vorig jaar de halve finale te halen. We hopen dat we nu een stap verder kunnen zetten en de finale kunnen halen.”

Moyes heeft respect voor AZ

De West Ham-trainer ziet zijn team echter niet als favoriet in de wedstrijd tegen AZ. “Dat zou ik niet zeggen, omdat ik een hoop respect heb voor AZ en de manier waarop ze spelen. Ze hebben een geweldig seizoen en het is een moeilijke tegenstander. Elk Nederlands team waartegen je speelt, is goed. Ze zijn voetballend goed en worden goed gecoacht. Het wordt een moeilijke wedstrijd.”

Moyes is ook onder de indruk van de jonge spelers bij AZ. “Ik kende de manier waarop ze de club opbouwen. Ze hebben een hoop jonge spelers, en hebben een model dat goed bij de club past. Ze hebben talentvolle spelers die het exceptioneel goed doen, want ze wonnen de Youth League. Ze bouwen aan de toekomst, maar hebben nu ook een goed team.”

De Schotse trainer prijst de Nederlandse talentontwikkeling. “De Nederlanders zijn altijd goed geweest in het ontwikkelen van jonge spelers. De jonge teams doen het altijd erg goed.”

Plaats een reactie