Barcelona’s indrukwekkende reeks eindigt met gelijkspel

Woensdagavond eindigde de wedstrijd tussen Sevilla en FC Barcelona in een 1-1 gelijkspel. Hoewel dit resultaat geen invloed heeft op de stand in de Spaanse voetbalcompetitie, aangezien de vrouwen van FC Barcelona eind april al voor de vierde keer op rij kampioen werden, betekent het wel het einde van een indrukwekkende reeks. Tot woensdagavond had Barça namelijk 62 competitiewedstrijden op rij gewonnen, met een doelsaldo van 297 voor en slechts 22 tegen.

De laatste keer dat Barcelona een competitiewedstrijd niet wist te winnen, was op 1 juni 2021. Atlético Madrid, met Merel van Dongen op de bank, was toen met 4-3 te sterk. Lieke Martens stond destijds nog onder contract bij Barça, maar kwam niet in actie tegen Atlético.

Crnogorcevic redt punt voor Barcelona

Barcelona had bijna een nederlaag moeten incasseren tegen Sevilla. In de 53ste minuut opende Cristina Martín-Prieto de score voor de thuisploeg, toen ze plotseling vrij voor keeper Esther Sullastres verscheen. Pas in de 80ste minuut wist Barcelona zelf het net te vinden. De Zwitserse Ana-Maria Crnogorcevic schoot na een corner van dichtbij raak voor de 1-1. Ondanks 24 schoten en 84 procent balbezit, bleef het bij dit ene Catalaanse doelpunt.

Geen tweede perfect seizoen op rij

Door het gelijkspel en het einde van de reeks van 62 gewonnen wedstrijden, beleeft Barcelona niet voor het tweede jaar op rij een perfect seizoen. Vorig jaar werd de ploeg kampioen door alle dertig wedstrijden te winnen. Met nog twee duels te gaan, staat de ploeg nu op 27 zeges en een gelijkspel.

Hoewel de indrukwekkende reeks ten einde is, zal men in Barcelona hier niet al te lang bij stilstaan. De focus ligt vooral op zaterdag 3 juni, wanneer in het Philips Stadion in Eindhoven Wolfsburg wacht in de finale van de Champions League.

Plaats een reactie