Fabio Jakobsen wint etappe en pakt leiderstrui in Ronde van Hongarije

De Nederlandse wielrenner Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe van de Ronde van Hongarije op zijn naam geschreven. In een vlakke rit van 175 kilometer, van Zalaegerszeg naar Keszthely, toonde Jakobsen zich de sterkste in de massasprint. Hiermee neemt hij de leiderstrui over van zijn landgenoot Dylan Groenewegen, die de eerste etappe won.

De kopgroep van de dag werd ruim voor de finale ingerekend door het peloton, waarna de sprintersploegen zich opmaakten voor de eindsprint. Team DSM, met sprinter Casper van Uden, leek in de slotkilometer de beste uitgangspositie te hebben. Echter, in de natte finishstraat wist Jakobsen zich knap naar voren te manoeuvreren en de overwinning te pakken.

Van Uden eindigde uiteindelijk op de vierde plaats, net achter Maikel Zijlaard. Groenewegen kon geen rol van betekenis spelen in de sprint. Voor Jakobsen is dit alweer zijn derde dagzege van het seizoen.

De Ronde van Hongarije, die gisteren van start ging, duurt nog tot en met zondag. Met zijn overwinning in de tweede etappe heeft Jakobsen een goede stap gezet richting de eindzege in deze meerdaagse wielerwedstrijd.

Plaats een reactie