Fiorentina verrast door FC Basel in Conference League

l. De winnaar van het tweeluik treft in de finale van de Conference League de winnaar van het duel tussen West Ham United en AZ. De Alkmaarders zullen dan een 2-1 achterstand moeten goedmaken in eigen huis.

In de halve finale van de Conference League heeft FC Basel voor een verrassing gezorgd door Fiorentina met 2-1 te verslaan. De Zwitsers kwamen in de blessuretijd op voorsprong en nemen zo een goede uitgangspositie mee naar de return volgende week. Oud-Feyenoorders Wouter Burger en Sofyan Amrabat stonden beiden in de basis bij hun respectievelijke clubs.

Defensieve tactiek Basel pakt goed uit

FC Basel koos vanaf het begin voor een defensieve tactiek en liet Fiorentina het spel maken. Hoewel de Italianen het meeste balbezit hadden, kwamen ze niet tot grote kansen. Basel loerde op de counter en wist zo enkele gevaarlijke momenten te creëren. Uiteindelijk was het een hoekschop die de openingstreffer opleverde voor Fiorentina, maar de Zwitsers lieten zich niet uit het veld slaan.

In de tweede helft kwam Basel beter in de wedstrijd en wisten ze de gelijkmaker te scoren via de jonge Fransman Andy Diouf. De Zwitsers bleven gevaarlijk uit standaardsituaties en wisten in de blessuretijd zelfs de winnende treffer te maken. Zeki Amdouni schoot van dichtbij de 2-1 binnen, waardoor Basel met een voorsprong aan de return kan beginnen.

Cruciale return in Basel

Volgende week donderdag staat de return op het programma in Basel. Fiorentina zal dan alles op alles moeten zetten om de achterstand om te buigen en alsnog de finale van de Conference League te bereiken. De winnaar van het tweeluik tussen Fiorentina en FC Basel treft in de finale de winnaar van het duel tussen West Ham United en AZ, waarbij de Alkmaarders een 2-1 achterstand moeten zien goed te maken.

Plaats een reactie