Optimisme bij AZ ondanks nederlaag tegen West Ham

Hoewel AZ Alkmaar een 2-1 nederlaag leed in de halve finales tegen West Ham United, blijft het optimisme overheersen bij de club. Verdediger Sam Beukema sprak na afloop over een goed gevoel en gelooft dat de club het resultaat kan omdraaien met de steun van hun supporters.

Vertrouwen in eigen kunnen

Beukema benadrukte dat AZ het tempo van de wedstrijd bepaalde tot het penaltymoment en dat het jammer was dat twee standaardsituaties leidden tot de nederlaag. Hij herinnerde eraan dat de club eerder Lazio uitschakelde en dat ze weten wat ze kunnen. Tegen West Ham lieten ze bij vlagen hun potentieel zien.

Jongensdroom

De verdediger genoot van het duel tegen West Ham United, een club met een rijk verleden in Engeland. Hij beschreef het horen van het clublied als een jongensdroom die uitkomt en haalde herinneringen op aan een bezoek aan Londen met zijn ouders toen hij twaalf jaar oud was.

Gemiste kans

Tijjani Reijnders sprak van een gemiste kans, maar benadrukte dat de uitslag nog steeds voldoende zelfvertrouwen biedt voor de return in Alkmaar volgende week. Hij prees het spel van AZ en zei dat het nu aan hen is om dat langer vol te houden.

Doelpunt op het juiste moment

Reijnders’ doelpunt kwam in een moeilijke fase voor AZ en viel volgens hem op het juiste moment. Uit analyses was al gebleken dat er ruimte lag voor de middenvelders van AZ rondom de zestien meter. Reijnders greep zijn kans en scoorde een belangrijk doelpunt voor de club.

Met het optimisme en vertrouwen binnen de club, kijken zowel spelers als supporters uit naar de returnwedstrijd in Alkmaar. De hoop is dat AZ het resultaat kan omdraaien en een plek in de finale kan bemachtigen.

Plaats een reactie