Heracles Almelo en PEC Zwolle strijden om titel Keuken Kampioen Divisie

Heracles Almelo en PEC Zwolle gaan nek aan nek in de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Beide teams wonnen hun wedstrijden op vrijdagavond, waardoor Heracles op basis van doelsaldo nog steeds de koppositie behoudt.

Heracles wist met 3-0 te winnen van NAC Breda, terwijl PEC Zwolle thuis met 3-1 te sterk was voor Roda JC Kerkrade. Na 37 speelronden hebben beide teams 82 punten, maar het doelsaldo van Heracles is met 59 net iets beter dan dat van PEC Zwolle (55).

De ontknoping van de titelstrijd vindt plaats in de laatste speelronde. Heracles ontvangt Jong Ajax, terwijl PEC Zwolle op bezoek gaat bij Helmond Sport.

Heracles wint in Breda

Hoewel Heracles lange tijd moeite had om het spel te maken in Breda, kwam het team na een uur spelen op voorsprong dankzij een doelpunt van Emil Hansson. Marko Vejinovic en Lasse Wehmeyer zorgden vervolgens voor een 3-0 eindstand.

De spelers van Heracles vierden de overwinning uitbundig met hun meegereisde supporters, in de hoop dat dit de opmaat is naar het kampioenschap.

PEC Zwolle blijft in de race

PEC Zwolle moest winnen om in de race te blijven voor de titel en slaagde daarin tegen Roda JC. Lennart Thy, Haris Medunjanin en Apostolos Vellios zorgden voor de doelpunten in de 3-1 overwinning.

De wedstrijd in Zwolle werd in de blessuretijd nog even stilgelegd vanwege bekers bier die op het veld werden gegooid.

Met nog één speelronde te gaan, belooft het een spannende ontknoping te worden in de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

Plaats een reactie