Remko Pasveer verlengt contract bij Ajax tot 2024

Doelman Remko Pasveer en Ajax zijn tot een akkoord gekomen over de verlenging van zijn contract, dat oorspronkelijk zou aflopen op 30 juni 2023. De 39-jarige keeper heeft nu een verbintenis tot en met 30 juni 2024.

Carrière van Pasveer

Pasveer startte zijn professionele voetbalcarrière bij FC Twente en heeft sindsdien bij clubs als Heracles Almelo, PSV en Vitesse gespeeld. Op 23 april 2021 maakte hij de transfervrije overstap van Vitesse naar Ajax, waar hij een contract voor twee seizoenen tekende.

Onverwachte basiskeeper

In het vorige seizoen werd Pasveer verrassend de eerste keus als doelman bij Ajax, wat resulteerde in het winnen van de landstitel. Hij speelde ook alle wedstrijden in de eerste helft van het huidige seizoen. Bondscoach Louis van Gaal gaf Pasveer de kans om te debuteren bij het Nederlands elftal tijdens de laatste interlands voor het WK in Qatar. Echter, in de periode tussen deze interlands en het WK leek Pasveer bij Ajax minder zeker van zijn positie.

Veranderingen tijdens het WK

Gedurende het WK koos Van Gaal voor Andries Noppert als eerste doelman voor het Nederlands elftal, waardoor Pasveer op de reservebank belandde. Kort na het WK schafte Ajax de Argentijnse doelman Gerónimo Rulli aan, die als derde keeper met Argentinië de wereldtitel behaalde. Sinds de komst van Rulli is Pasveer zijn basisplaats bij Ajax kwijtgeraakt.

Toekomst bij Ajax

Ondanks het verlies van zijn basisplaats heeft Pasveer ervoor gekozen om zijn contract bij Ajax te verlengen. Met zijn ervaring en leiderschap kan hij een belangrijke rol blijven spelen binnen de selectie. Het is nu aan Pasveer om te laten zien dat hij nog steeds van waarde kan zijn voor de club en wellicht zijn basisplaats kan heroveren.

Plaats een reactie