AC Milan verliest opnieuw, nu in competitie tegen Spezia

Na de recente nederlaag tegen Internazionale in de Champions League, heeft AC Milan zaterdag opnieuw verloren. Dit keer was het Spezia, de nummer achttien in de competitie, die de Milanezen met 2-0 versloeg.

AC Milan, momenteel op de vijfde plaats, had een overwinning nodig om in de race te blijven voor een Champions League-ticket voor volgend seizoen. Het verschil met Inter, dat op de vierde plaats staat, is nu twee punten. In Italië geven de eerste vier plaatsen recht op deelname aan de Champions League.

Ondanks enkele kansen in de eerste helft, wist Milan niet te scoren en werd uiteindelijk verslagen door het scherpe spel van Spezia. Przemyslaw Wisniewski opende de score een kwartier voor tijd. Een hoekschop van Salvatore Esposito belandde op het hoofd van Kelvin Amian, wiens kopbal tegen de binnenkant van de paal kwam. In de rebound scoorde Wisniewski alsnog: 1-0.

Milan zocht naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in en kreeg vlak voor tijd de beslissende tegentreffer te verwerken. Esposito nam een vrije trap en schoot deze feilloos in de kruising: 2-0. Zo eindigde de wedstrijd in La Spezia.

Dinsdag staat de return in de halve finales van de Champions League op het programma, waarin Milan in eigen stadion een 2-0 achterstand tegen aartsrivaal Inter moet zien goed te maken om de finale te bereiken.

Naast Milan en Lazio (vrijdag 2-2 tegen Lecce) liet ook Atalanta punten liggen in de strijd om een Champions League-ticket. De ploeg verloor met 1-0 bij nummer vijftien Salernitana en zakte naar de zevende plaats. Atalanta had eerder dit seizoen thuis nog met 8-2 van Salernitana gewonnen, maar ditmaal lukte er weinig tot niets.

Ondanks het meeste balbezit voor de bezoekers, met Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis, leidde dit nauwelijks tot kansen. Salernitana kreeg in de stromende regen de beste kansen. Boulaye Dia schoot nog over voor de ploeg van Tonny Vilhena, maar in de extra tijd van het teleurstellende duel scoorde Antonio Candreva het winnende doelpunt.

Plaats een reactie