Bayern München dichter bij 33ste Duitse titel na overwinning op Schalke 04

Bayern München heeft zaterdag een grote stap gezet richting hun 33ste Duitse titel door een overtuigende 6-0 overwinning op Schalke 04. Borussia Dortmund, de nummer twee op de ranglijst, moet later op de dag nog in actie komen tegen Borussia Mönchengladbach.

Bayern domineert vanaf het begin

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Bayern München de toon en legde het Schalke 04, met verdediger Sepp van den Berg in de basis, onder druk. Na enkele gemiste kansen opende Thomas Müller na twintig minuten de score voor de koploper. Kort daarna verdubbelde Joshua Kimmich de voorsprong door een strafschop te benutten, waardoor de ruststand op 2-0 kwam te staan.

Doelpuntenfestijn in tweede helft

In de tweede helft ging Bayern München vrolijk verder met scoren. Serge Gnabry zorgde voor de 3-0 na een fraaie aanval en tekende een kwartier later ook voor de 4-0. Schalke 04, waar Thomas Ouwejan als invaller binnen de lijnen kwam, kon geen vuist maken tegen het sterke Bayern, dat met Matthijs de Ligt en de ingevallen Ryan Gravenberch verder uitliep dankzij doelpunten van Mathys Tel en Noussair Mazraoui. Laatstgenoemde scoorde zijn eerste treffer voor de Duitse grootmacht. Daley Blind bleef de hele wedstrijd op de bank bij Bayern München.

Schalke 04 vecht tegen degradatie

Terwijl Bayern München dichter bij de titel komt, moet Schalke 04 vrezen voor degradatie. Met nog slechts twee wedstrijden te spelen, bevindt de ploeg zich op de zestiende plaats, wat hen zou veroordelen tot het spelen van nacompetitie. Schalke 04 zal alles op alles moeten zetten om directe degradatie te voorkomen en zich te handhaven in de Bundesliga.

Plaats een reactie