Broer Orkun Kökçü: “Kampioenschap kers op de taart”

Terwijl Feyenoord zich opmaakt voor de mogelijke kampioenswedstrijd, blikt Ozan Kökçü, de oudere broer van aanvoerder Orkun Kökçü, met trots terug op de weg die zijn broertje heeft afgelegd. Het mogelijke kampioenschap en de huldiging op de Coolsingel ziet hij als de kers op de taart voor Orkun, die een lange en soms moeilijke weg heeft doorstaan.

Ozan en Orkun groeiden op in Haarlem en waren van jongs af aan onafscheidelijk. Ze speelden samen in de jeugd van FC Groningen en later bij Feyenoord. Ozan herinnert zich dat Orkun al op jonge leeftijd over een bijzonder talent beschikte: slimmigheid. “Hij leest het spelletje heel erg goed, denk ik. Dat siert hem.”

Broederlijke band

Hoewel de voetbalcarrières van de broers uiteenliepen, met Ozan nu spelend bij FC Eindhoven, is de band tussen hen nog altijd sterk. Ozan is niet verbaasd dat Orkun op 21-jarige leeftijd aanvoerder werd bij Feyenoord. “Hij ziet alles wat er gebeurt.” Toch is het Ozan die meer het karakter van een aanvoerder heeft. “Ik ben de prater, hij is rustiger en wat serieuzer.”

De broers praten niet veel over voetbal als ze samen zijn, maar Ozan heeft Orkun wel behoed voor een fout die hij zelf maakte: te vroeg in zijn carrière naar een Turkse club gaan. Toen Orkun in de belangstelling stond van clubs als Galatasaray en Besiktas, adviseerde Ozan hem om in Nederland te blijven. “Om op jonge leeftijd naar Turkije te gaan, is niet zo slim. Er is weinig tijd voor ontwikkeling en als jonge speler heb je die wel nodig.”

De toekomst

Wat de toekomst brengt voor Orkun is nog onbekend, maar zijn broer is ervan overtuigd dat hij nog veel kan bereiken. “Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar ik denk dat hij het in zich heeft om een hele grote speler te worden.” Voor nu is het belangrijkste doel echter het kampioenschap met Feyenoord, en Ozan zal met trots toekijken vanaf de tribune.

Plaats een reactie