Esmee Brugts verlaat PSV voor nieuwe uitdaging

De 19-jarige Oranje-international en PSV-aanvalster Esmee Brugts heeft besloten om de Eindhovense club te verlaten en een nieuwe stap in haar carrière te zetten. Brugts heeft zich onder bondscoach Andries Jonker als linkervleugelverdediger ontwikkeld tot een vaste waarde in het Nederlands elftal.

Gedurende haar drie jaar bij PSV heeft Brugts 75 wedstrijden gespeeld. Hoewel het nog onbekend is bij welke club ze haar carrière zal voortzetten, is het mogelijk dat ze komende zomer met Oranje deelneemt aan het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Dit seizoen wist PSV geen rol van betekenis te spelen in de strijd om het eredivisiekampioenschap en eindigde de club op de vierde plaats. Toch maakt PSV nog kans op het winnen van de KNVB-beker op Hemelvaartsdag, wanneer het team van trainer Rick de Rooij het in de finale in Den Haag opneemt tegen FC Twente.

Kort na de bekerfinale speelt PSV in het toernooi om de Eredivisie Cup tegen landskampioen Ajax. Na afloop van dit toernooi zal de club afscheid nemen van enkele vertrekkende of stoppende speelsters, waaronder Brugts. Andere speelsters die PSV zullen verlaten zijn onder anderen Kika van Es, Mandy van den Berg en ‘Miss PSV’ Jeslynn Kuijpers, die sinds de oprichting van de Brabantse vrouwenploeg in 2012 voor PSV uitkwam en maar liefst 255 keer het shirt van de club droeg.

Plaats een reactie