Excelsior pakt cruciaal punt bij sc Heerenveen

Excelsior heeft een belangrijk punt weten te bemachtigen door met 0-0 gelijk te spelen tegen sc Heerenveen. Hierdoor stijgen de Kralingers voorlopig naar de vijftiende plaats en geven ze de gevreesde zestiende plek door aan FC Emmen, dat zondag tegen AZ speelt.

Helaas was de wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion niet erg vermakelijk. Het tempo was laag, beide teams speelden onnauwkeurig en er waren maar weinig kansen te noteren.

In de eerste helft gebeurde er lange tijd niets noemenswaardigs. Pas tegen het einde van de eerste helft kwam Excelsior enigszins in de buurt van het doel en was Sydney van Hooijdonk aan de andere kant dicht bij een treffer voor de Friezen.

Opnieuw geen doelpunt in uitwedstrijd

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, al kreeg invaller Reda Kharchouch nog wel een grote kans voor Excelsior. Ook invallers Pelle van Amersfoort (Heerenveen) en Lazaros Lamprou (Excelsior) kwamen vlak voor tijd dicht bij een doelpunt.

Uiteindelijk bleef het 0-0, waardoor Excelsior voor de achtste keer op rij niet wist te scoren in een uitwedstrijd in de competitie. De laatste eredivisiegoal van Excelsior buitenshuis dateert van vóór het WK. Kenzo Goudmijn scoorde op 13 november in de 4de minuut tegen Feyenoord (5-1 verlies).

Plaats een reactie