FC Volendam wint nipt van Sparta en zet stap richting handhaving

FC Volendam heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om handhaving in de eredivisie. In een thuiswedstrijd tegen Sparta werd er met 2-1 gewonnen, waardoor Sparta nu waarschijnlijk FC Utrecht zal treffen in de play-offs.

De wedstrijd begon spectaculair, maar verloor daarna aan tempo en werd vlak voor rust tijdelijk gestaakt vanwege een beker die op het veld werd gegooid. Sparta kon zijn sterke start niet vasthouden en moest uiteindelijk het onderspit delven.

Koki Saito was in de beginfase de gevaarlijkste man aan de kant van Sparta. Hij dacht zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Even later scoorde Saito alsnog met een fraai wippertje over Filip Stankovic, waardoor het 0-1 werd.

Gelijkmaker uit hoekschop

FC Volendam kwam nog voor rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Xavier Mbuyamba. De verdediger kopte een hoekschop van Carel Eiting binnen, wat alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen betekende en de tiende assist voor Eiting.

De gelijkmaker viel kort na een tactische omzetting van trainer Wim Jonk, die Henk Veerman inbracht voor Walid Ould-Chikh. Hierdoor kreeg de thuisploeg na een sterk halfuur van Sparta weer wat meer controle over de wedstrijd.

Veerman miste vlak voor tijd nog een grote kans op de winnende treffer, maar maakte zijn fout goed door uit een corner van Eiting alsnog de 2-1 binnen te koppen. Na zijn doelpunt kreeg de lange spits zelfs een publiekswissel.

Plaats een reactie