Olympique Lyonnais wint tiende Coupe de France Feminin

De vrouwen van Olympique Lyonnais hebben voor de tiende keer de Franse beker, de Coupe de France Feminin, gewonnen. Ze wonnen met 2-1 van Paris Saint-Germain door twee doelpunten van Ada Hegerberg. Voor PSG scoorde Ramona Bachmann.

Vier Oranje-internationals in actie

In de eindstrijd kwamen vier Oranje-internationals in actie. Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hadden een basisplaats bij Lyon. Bij PSG werd Lieke Martens vervangen door Jackie Groenen.

Finale vol actie

Het venijn zat aan het begin van de finale, die gespeeld werd in het Stade de la Source in Orléans. De Noorse topspits Hegerberg schoot in de twaalfde minuut schitterend raak van afstand. Elf minuten later verdubbelde ze de score door van dichtbij de bal bekeken binnen te schuiven.

Door een benutte penalty, nog altijd in de eerste helft, van de Zwitserse vedette Ramona Bachmann werd het toch nog spannend.

PSG zet achtervolging in

PSG zette de achtervolging in, helemaal toen ze met een vrouw meer kwamen te staan na een rode kaart voor Egurrola (twee keer geel), zeven minuten voor tijd. Toch kwam de zege voor Lyon niet meer in gevaar.

Plaats een reactie