Real Madrid wint nipt van Getafe voor cruciale Champions League-wedstrijd

Real Madrid heeft met moeite een overwinning behaald tegen Getafe in aanloop naar de return in de halve finales van de Champions League tegen Manchester City. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won met 1-0 van het in degradatienood verkerende Getafe in eigen huis.

Real neemt tweede plek over

Door de zege neemt Real Madrid de tweede plek over van stadgenoot Atlético, dat zondag nog in actie komt. Ook koploper Barcelona, dat vrijwel zeker is van de titel, speelt dan. Afgelopen dinsdag speelde Real thuis met 1-1 gelijk in het eerste halvefinaleduel met Manchester City. Komende woensdag is de wedstrijd in Manchester, en mogelijk speelde die al in de hoofden bij Real.

Laag tempo en weinig kansen

Real Madrid had weliswaar het meeste balbezit voor de pauze, maar tot een uitgespeelde kans kwam het niet. Het tempo lag ook te laag om de verdediging van Getafe in verlegenheid te brengen. De beste kans voor rust was voor Getafe: het gekrulde schot van Nemanja Maksimovic vloog maar net over. Halverwege de tweede helft was Getafe opnieuw dicht bij een treffer, maar Real-doelman Thibaut Courtois kreeg nog net een vuist tegen de pegel van Juan Iglesias.

Asensio scoort winnende goal

Even later was het wel raak aan de andere kant. Marco Asensio scoorde met een van richting veranderd schot. Hij was ook nog dicht bij de 2-0, maar zijn harde kopbal werd knap gekeerd door doelman David Soria. Met deze overwinning kan Real Madrid zich nu volledig focussen op de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Manchester City.

Plaats een reactie