Arne Slot: succescoach met oog op de toekomst

het ook zonder mij verder kan.”

Na het behalen van het kampioenschap met Feyenoord, is de toekomst van Arne Slot een veelbesproken onderwerp. De 44-jarige coach heeft een contract tot medio 2025, maar de vraag is of hij ook volgend seizoen nog aan het roer staat bij de Rotterdamse club.

Slot zelf geeft aan dat hij zich momenteel vooral wil focussen op het vieren van het kampioenschap. “Nu eerst genieten. Alles over mijn toekomst leidt af van waarom we hier staan, dat we met Feyenoord landskampioen zijn geworden. Dat is te bijzonder.”

Interesse vanuit het buitenland?

De prestaties van Slot zijn niet onopgemerkt gebleven en er wordt gespeculeerd over interesse van buitenlandse clubs. Ibrahim Afellay denkt dat Slot een aanbieding van een club als Tottenham Hotspur niet zou kunnen weigeren. “Het zou me niet verbazen als hij dan gaat. Tottenham Hotspur is een geweldige club, wat anders dan Southampton of Aston Villa.”

Daarentegen verwacht Pierre van Hooijdonk dat Slot bij Feyenoord blijft. “Erik ten Hag is ook gewoon gebleven bij Ajax toen hij de halve finales van de Champions League had bereikt. Ik denk dat hij niet weggaat.”

Champions League als uitdaging

Arno Vermeulen denkt dat de Champions League een aantrekkelijke uitdaging is voor Slot en zijn spelers. “Als je dit elftal met hem bij elkaar houdt, kan Feyenoord in de Champions League verbazen. Dit is echt een heel goed elftal.”

Jean-Paul van Gastel, voormalig aanvoerder en assistent-trainer van Feyenoord, ziet nog een sportief argument voor Slot om te blijven: “Ze kunnen ook weer kampioen worden. Dat is uniek.”

Financiële waardering

Ibrahim Afellay stelt dat Feyenoord Slot een “gigacontract” zou moeten geven om hem te behouden. Arno Vermeulen denkt ook dat de club financieel iets moet doen met Slot, aangezien het aanbod van goede trainers die naar Feyenoord willen beperkt is. “Slot is uniek.”

Slot zelf blijft nuchter onder alle speculaties. “Mocht ik ooit op enig moment besluiten weg te gaan, dan weet ik dat er leven is na Arne Slot.” Hij benadrukt dat het belangrijk is dat een club niet instort na het vertrek van een trainer. “Ik ben ervan overtuigd dat Feyenoord er dusdanig goed voorstaat dat het ook zonder mij verder kan.”

Plaats een reactie