Eredivisieduel FC Groningen-Ajax tijdelijk stilgelegd

Opnieuw is een eredivisiewedstrijd tijdelijk onderbroken, ditmaal tijdens de confrontatie tussen FC Groningen en Ajax. De oorzaak van de onderbreking was het gooien van rookbommen vanuit het vak met Groningen-supporters en een fan die het veld betrad met een spandoek.

Rookbommen en spandoek zorgen voor chaos

In de zesde minuut van de wedstrijd, bij een 0-0 stand, werden er rookbommen op het veld gegooid door supporters van FC Groningen. Kort daarna rende een fan het veld op met een spandoek waarop in grove taal het bestuur van de club werd verzocht om op te stappen. De supporter werd uiteindelijk door de beveiliging aangehouden.

Meerdere duels stilgelegd

Dit is niet de eerste keer dat een eredivisieduel tijdelijk wordt stilgelegd. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC onderbroken, evenals het duel tussen FC Twente en NEC een dag eerder. De redenen voor deze onderbrekingen zijn uiteenlopend, maar het zorgt voor toenemende zorgen over de veiligheid en het gedrag van supporters tijdens voetbalwedstrijden.

(later meer)

Plaats een reactie