Feyenoord viert zestiende landstitel in bruisende Kuip

Feyenoord heeft voor de zestiende keer in de geschiedenis de Nederlandse landstitel veroverd. In een bruisende Kuip versloegen de Rotterdammers Go Ahead Eagles met 3-0, waardoor ze twee wedstrijden voor het einde van de competitie hun eerste kampioenschap sinds 2017 veiligstelden, exact zes jaar geleden.

De kampioenskoorts was al ver voor de aftrap voelbaar in Rotterdam, aangezien deze titel al langere tijd in de lucht hing. Uren voor de wedstrijd kleurde het Stadhuisplein al rood-wit door de vele Feyenoord-shirts, en waagden de eerste fans zich aan een duik in de fontein bij het Hofplein, die speciaal door de gemeente was gereinigd.

Indrukwekkend spandoek siert de Kuip

De supporters zorgden voor een uniek spektakel in de Kuip met het grootste spandoek ooit in een Nederlands voetbalstadion. Het doek besloeg maar liefst 1.100 vierkante meter en was 550 meter lang. Het spandoek was het resultaat van ontelbare uren werk en werd gefinancierd door een inzamelingsactie onder de fans.

Na het zingen van “Mijn Feyenoord” door Lee Towers werd het indrukwekkende doek onthuld, met daarop de tekst ‘Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag’. Deze songtekst, afkomstig uit een dertig jaar oud nummer van Cock van der Palm, is dit seizoen razend populair op de Rotterdamse tribunes.

Idrissi en Giménez zorgen voor feeststemming

Na alle festiviteiten rondom de aftrap kwam de wedstrijd wat langzaam op gang, maar binnen het kwartier zorgde Oussama Idrissi voor de openingstreffer op aangeven van Mats Wieffer. Het stadion scandeerde direct “Arne, Arne, we worden kampioen” en de eerste tranen van vreugde vloeiden rijkelijk.

Het kampioensfeest barstte pas echt los toen Santiago Giménez drie minuten later de 2-0 scoorde. Igor Paixão stuurde de Mexicaanse topscorer van de club met een fraaie pass langs de Go Ahead-verdediging, waarna Giménez hoog in het doel raak schoot. Het betekende zijn vijftiende competitiedoelpunt.

Feyenoord nam vervolgens wat gas terug en ontsnapte aan een strafschop toen Eagles-aanvoerder Bas Kuipers door Marcus Pedersen werd neergehaald in het strafschopgebied. Er was duidelijk contact, maar zowel de scheidsrechter als de VAR besloten geen penalty toe te kennen.

Slot en spelers vieren feest met supporters

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest in en rond de Kuip pas echt los. Trainer Arne Slot en zijn spelers vierden de landstitel uitbundig met de uitzinnige supporters, die na zes jaar wachten eindelijk weer een kampioenschap konden vieren. De zestiende landstitel is een feit en Rotterdam kleurt rood-wit.

Plaats een reactie