Gestaakt duel in Groningen: “Dit heeft niets meer met voetbal te maken”

Scheidsrechter Jeroen Manschot uitte zijn teleurstelling over het gestaakte duel in Groningen tussen de gedegradeerde crisisclub en Ajax. Volgens Manschot is het onbegrijpelijk dat sommige supporters hun club op deze manier in de steek laten.

Rookbommen en spandoek zorgen voor chaos

Al na zes minuten werden er meerdere rookbommen op het veld gegooid toen Dusan Tadic een corner namens Ajax wilde nemen. Tegelijkertijd rende een persoon het veld op met een spandoek met daarop een verwijt naar het bestuur. Deze persoon werd snel aangehouden.

Manschot besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. Na een afkoelingsperiode kwamen beide teams weer het veld op, maar in de negende minuut werd er opnieuw met rookbommen gegooid. Manschot staakte de wedstrijd opnieuw en na overleg met alle betrokkenen werd besloten de wedstrijd niet meer te hervatten.

Veiligheidsoverleg voorafgaand aan de wedstrijd

De scheidsrechter gaf aan dat er eerder deze week al een veiligheidsoverleg was geweest, waarin de signalen van mogelijke onrust werden besproken. Hoewel negen van de tien signalen meestal niet uitkomen, hield Manschot er toch rekening mee dat er iets kon gebeuren.

“Het is zo triest”, aldus Manschot. “Ik vraag me vooral af waarom dit wordt gedaan. Deze mooie sport wordt op deze wijze verziekt.” Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de betrokken supporters en de club.

Plaats een reactie