Gestaakt eredivisieduel FC Groningen-Ajax zonder publiek hervat

Op dinsdag 16 mei om 15.00 uur wordt het restant van het gestaakte eredivisieduel tussen FC Groningen en Ajax zonder publiek uitgespeeld. Dit besluit is genomen door het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB in overleg met de lokale autoriteiten in Groningen.

De wedstrijd werd afgelopen zondag in de negende minuut bij een stand van 0-0 definitief gestaakt, nadat er vanaf de tribune tot twee keer toe rookbommen op het veld waren gegooid. Volgens de aangescherpte regels van de KNVB is het aan het competitiebestuur betaald voetbal om te bepalen wat er met het restant van de wedstrijd moet gebeuren. Uitspelen is het uitgangspunt voor een eerlijk verloop van de competitie en is ook in dit geval besloten.

De lokale autoriteiten in Groningen hebben vervolgens bepaald dat de wedstrijd zonder publiek moet worden uitgespeeld. De aanklager betaald voetbal van de KNVB zal daarnaast een onderzoek instellen naar de verschillende incidenten die tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax hebben plaatsgevonden.

Plaats een reactie