Manchester City verslaat Everton in titelstrijd

Manchester City heeft een belangrijke overwinning geboekt in de race om het Engelse kampioenschap door Everton met 3-0 te verslaan. Met nog drie speelronden te gaan, heeft de koploper vier punten voorsprong op Arsenal, dat later vandaag tegen Brighton & Hove Albion speelt.

Net als vorige week tegen Leeds United was de Duitse middenvelder İlkay Gündogan de uitblinker bij City, dat Oranje-international Nathan Aké nog steeds miste vanwege een hamstringblessure. Na twee doelpunten tegen Leeds was Gündoğan tegen Everton goed voor twee doelpunten en een assist.

City had 35 minuten nodig om de defensie van Everton te doorbreken. Daarna ging het snel. Gündogan scoorde op artistieke wijze – met de rug naar het doel tikte hij achterwaarts raak – en bediende twee minuten later Premier League-topscorer Erling Haaland voor de 2-0 (zijn 36ste competitiegoal van het seizoen).

Gündogan scoorde vlak na rust uit een vrije trap door de bal met veel gevoel over de muur in het doel te krullen.

Focus op Champions League

Met deze overwinning kan Manchester City vol vertrouwen uitkijken naar de return in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid op woensdag. De eerste wedstrijd in Madrid eindigde afgelopen dinsdag in 1-1.

City bereikte in 2021 voor het eerst de finale van de Champions League, waarin Chelsea uiteindelijk te sterk bleek te zijn.

Plaats een reactie