Orkun Kökçü viert kampioenschap met Feyenoord

Na het behalen van de zestiende landstitel met een 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles, sprak Feyenoord-uitblinker Orkun Kökçü het Legioen toe. “Feyenoorders, kampioenen! Gaan we nog een feestje maken of niet?”, riep de jonge aanvoerder enthousiast.

Emotionele Kökçü

“Ik heb deze microfoon ook maar in mijn handen geduwd gekregen en weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen”, zei hij in extase. “Ik ben hartstikke blij, hartstikke trots. Dit hebben wij verdiend, Rotterdam heeft het verdiend. Wij zijn kampioen!” De 22-jarige middenvelder speelt al negen jaar bij Feyenoord, maar begon zijn voetbalcarrière in geboorteplaats Haarlem.

Van Haarlem naar Rotterdam

“Dicht bij Amsterdam, dan kun je makkelijk fan van Ajax worden. Maar toen ik eenmaal Feyenoord zag, was ik gelijk verliefd. Dit is echt mijn club.” Kökçü droomde als jonge jongen op Varkenoord, het jeugdcomplex van Feyenoord, al van het eerste halen. “Om nu als aanvoerder van Feyenoord kampioen te worden, is een jongensdroom”, aldus Kökçü.

Schaal uit handen van clubiconen

De talentvolle middenvelder kreeg de schaal uitgereikt door clubiconen Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst. Een bijzonder moment voor Kökçü, die met zijn prestaties dit seizoen ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet gaat bij Feyenoord en wellicht ook op internationaal niveau.

Plaats een reactie