Rotterdam viert feest na Feyenoord kampioenschap

Het Stadhuisplein en de Coolsingel in Rotterdam stonden zo vol met feestende Feyenoorders na het behalen van het kampioenschap, dat de gemeente mensen opriep om ergens anders een kampioensfeestje te vieren. Het was de hele dag al druk in de stad.

Emotionele namiddag

“Ik huil nooit. Maar nu heb ik gehuild”, vat een uitgelaten Feyenoordsupporter de emotionele namiddag in Rotterdam samen. De spanning was te snijden in Rotterdam, voorafgaand aan de met 3-0 gewonnen kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Maar al na twintig minuten was het 2-0 en ebde de ergste spanning weg.

Na het laatste fluitsignaal sloeg de spanning snel om naar intense vreugde. “We zijn kampioen! En terecht!”, zegt een uitzinnige supporter.

Champions League in het vooruitzicht

Andere Feyenoorders verheugen zich al op de deelname aan de Champions League. Het centrum was voor de aftrap al vol met supporters van Feyenoord. Voor de aftrap van de wedstrijd was het zo druk dat de gemeente mensen adviseerde niet meer naar het Stadhuisplein te komen. Inmiddels is de Coolsingel daarbij gekomen.

Ook de Binnenrotte en het Willemsplein waren deze middag afgeladen vol. Voor de wedstrijd werd al hartstochtelijk You’ll never walk alone van Lee Towers meegezongen. Tijdens de wedstrijd en direct na afloop was het vooral juichen.

Feest in de stad

In de loop van de avond bleven er mensen komen. De gemeente sloot het Hofplein af voor verkeer trams en auto’s. Na het laatste fluitsignaal barstte een volksfeest los en namen supporters traditiegetrouw een kampioensduik in de fontein op het Hofplein. Al waren er supporters die al tijdens de wedstrijd verkoeling zochten.

De sfeer was uitgelaten, zagen ook twee bezoekers van de festiviteiten: “Kijk het sfeertje om je heen. Echt mooi!”

Plaats een reactie