Vitesse viert 131ste verjaardag met zege op Cambuur

Vitesse heeft zijn 131ste verjaardag gevierd met een 2-0 overwinning op SC Cambuur, waardoor de club zich vrijwel zeker kan opmaken voor een nieuw seizoen in de eredivisie. De wedstrijd werd bijgewoond door de beoogde nieuwe eigenaar Coley Parry, wiens overname nog altijd niet is goedgekeurd door de KNVB.

Overname nog in afwachting

De Amerikaanse zakenman Coley Parry stapte vorig jaar september met de Common Group naar voren als nieuwe eigenaar van Vitesse, maar de overname is nog altijd niet goedgekeurd door de KNVB. Ondertussen zou hij al wel miljoenen euro’s beschikbaar hebben gesteld om de selectie voor komend seizoen vorm te geven.

Met de overwinning op Cambuur kunnen de plannen om nieuwelingen naar Arnhem te halen verder worden geconcretiseerd. In de eerste helft zag het er echter nog niet rooskleurig uit voor Vitesse, aangezien de reeds gedegradeerde Leeuwarders de beste kansen kregen.

Bialek maakt het verschil

In de tweede helft kwam Vitesse op stoom, met dank aan Bartosz Bialek. De Poolse huurling van VfL Wolfsburg, die de voorkeur had gekregen boven Mohamed Sankoh, scoorde eerst uit een voorzet van Million Manhoef en even later verzilverde hij een pass van Carlens Arcus. De Haïtiaanse verdediger kreeg enkele minuten daarna zijn tweede gele kaart na een overtreding op Alex Bangura.

Ondanks dat Vitesse bijna een halfuur met tien man moest spelen, wist Cambuur de spanning niet terug te brengen. Zo was er reden tot lachen in Arnhem en lieten de supporters zich de uitgedeelde gebakjes op de tribunes smaken.

Plaats een reactie