Cardiff City eist 100 miljoen euro van FC Nantes na dood Sala

Cardiff City heeft een rechtszaak aangespannen tegen FC Nantes, waarin ze 100 miljoen euro eisen als schadevergoeding voor de dood van aanvaller Emiliano Sala in 2019 door een vliegtuigongeluk. De advocaten van Nantes bevestigden de aanklacht van Cardiff maandag aan persbureau AFP. Het geëiste bedrag is aanzienlijk hoger dan de oorspronkelijke transfersom van ongeveer 17 miljoen euro.

De Argentijnse spits werd in januari 2019 door Cardiff overgenomen van de Franse club. Op 21 januari, slechts twee dagen nadat hij zijn contract had ondertekend, kwam de 28-jarige voetballer om het leven bij een vliegtuigcrash op weg naar Wales.

De clubs probeerden in overleg een oplossing te vinden voor de financiële afhandeling, maar slaagden daar niet in. Nantes stapte eind februari 2019 naar de wereldvoetbalbond FIFA. Die gaf Cardiff opdracht om de eerste zes miljoen van het oorspronkelijke transferbedrag van 17 miljoen euro te betalen, en het sporttribunaal CAS bevestigde die uitspraak.

‘Absurd’

Volgens de advocaten van Nantes opent Cardiff “een nieuw absurd juridisch front” na duidelijk te zijn afgewezen door FIFA, CAS en het Zwitserse federale hof. “Cardiff schatte de zogenaamde schade eerst op 17 miljoen en die eis werd verworpen. Nu, voor een civiele rechtbank, schat Cardiff dezelfde schade op 100 miljoen euro.”

Een Britse zakenman die in 2019 de vlucht regelde waarmee profvoetballer Emiliano Sala naar Cardiff zou vliegen, werd eerder al tot anderhalf jaar cel veroordeeld. Henderson vroeg de 59-jarige piloot voor de vlucht, hoewel die geen vergunning had voor commerciële vluchten.

De rechtszaak tussen Cardiff en Nantes staat gepland voor 22 juni.

Plaats een reactie