Dagblad van het Noorden weigert verslag gestaakte wedstrijd

Het Dagblad van het Noorden heeft besloten geen wedstrijdverslag te publiceren van de gestaakte voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en Ajax op zondag. In plaats daarvan schrijft de krant: “Op deze sportpagina had het wedstrijdverslag van FC Groningen – Ajax moeten staan. Maar met sport hadden de gebeurtenissen in de Euroborg van gistermiddag helemaal niets te maken.” Er wordt verwezen naar de nieuwspagina’s, waar er wel over de onrust geschreven wordt.

Wedstrijd ontsierd door vuurwerk en rookbommen

De wedstrijd werd in de zesde minuut tijdelijk onderbroken nadat er vanuit een vak met Groningen-supporters rookbommen op het veld werden gegooid. Ook liep er een boze fan het veld op met een grove tekst gericht aan het bestuur. Na de pauze ging het van kwaad tot erger: in de negende minuut volgde een tweede salvo aan vuurwerk en rookbommen, waarna de wedstrijd definitief werd gestaakt. Eerder dit seizoen moest ook het thuisduel tegen NEC worden afgebroken.

FC Groningen beleeft een dramatisch seizoen en degradeerde vorige week uit de eredivisie. De gestaakte wedstrijd tegen Ajax wordt morgenmiddag om 15.00 uur uitgespeeld, zonder publiek.

Plaats een reactie