FC Barcelona viert dubbel landskampioenschap met open busrit

De voetbalteams van FC Barcelona, zowel de mannen- als de vrouwenploeg, hebben hun recente landskampioenschappen gevierd met een open busrit door de stad Barcelona. Beide teams werden toegejuicht door een enorme menigte fans die de straten van de stad vulden om hun kampioenen te eren.

Busrit door de stad

De open bus vertrok vanaf het stadion Camp Nou en maakte een rijtour door de stad, waarbij de spelers en stafleden van beide teams werden toegejuicht door de enthousiaste menigte. Uit voorzorg was er veel politie aanwezig om de openbare orde te handhaven, maar de rondrit verliep zonder problemen. Dit was een groot contrast met de gebeurtenissen van zondagavond, toen de spelers van het mannenteam na het behalen van de landstitel op de vlucht moesten voor boze supporters van stadgenoot Espanyol.

Incident met Espanyol-supporters

Na het laatste fluitsignaal van de beslissende wedstrijd tegen Espanyol stormden boze supporters van de verliezende club het veld op. Om zichzelf in veiligheid te brengen, renden de spelers van FC Barcelona zo snel mogelijk de catacomben in. Gelukkig liep het incident zonder verdere escalatie af.

Eerste titel voor Frenkie de Jong

Voor de mannenploeg van FC Barcelona is dit de eerste landstitel sinds 2019 en daarmee ook de eerste titel voor de Nederlandse middenvelder Frenkie de Jong sinds zijn komst naar de club. De Jong heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een belangrijke speler voor het team en zal ongetwijfeld blij zijn met deze mijlpaal in zijn carrière.

Indrukwekkend seizoen voor de vrouwenploeg

De vrouwenploeg van FC Barcelona had de landstitel al in april veiliggesteld. Ze speelden slechts één wedstrijd gelijk en wonnen alle andere wedstrijden. Het gelijke spel was echter een memorabel moment, aangezien het de eerste keer in 62 wedstrijden was dat de vrouwen van Barcelona niet wonnen. Desondanks was het een indrukwekkend seizoen voor het team, dat zich nu samen met de mannenploeg kan verheugen op het vieren van hun succes met de fans in de stad.

Plaats een reactie