Leicester City dichter bij degradatie na verlies tegen Liverpool

Leicester City, de Engelse landskampioen van 2016, komt steeds dichter bij degradatie uit de Premier League na een 3-0 nederlaag tegen Liverpool. Hierdoor blijft de ploeg op de voorlaatste plaats staan, met nog slechts twee wedstrijden te gaan. Het verschil met de veilige 17e plek bedraagt twee punten.

Liverpool, met Cody Gakpo en Virgil van Dijk in de basis, blijft door de overwinning in de race voor een Champions League-ticket. De ploeg staat nu vijfde, slechts één punt achter Manchester United en Newcastle, maar met een wedstrijd meer gespeeld. De vierde plaats geeft recht op deelname aan de Champions League.

In een onrustige beginfase, waarin Leicester met name via oudgediende Jamie Vardy een aantal keer dreigend werd, werd in een hoog tempo gespeeld. Echter, grote scoringskansen bleven uit voor beide teams.

De eerste grote kans resulteerde meteen in een doelpunt. Liverpool scoorde na een perfect uitgevoerde aanval: Mo Salah gaf de bal prachtig voor op Curtis Jones, die de bal in de verre hoek kon binnen prikken. Enkele minuten later verdubbelde Liverpool de voorsprong, opnieuw met een assist van Salah op Jones: 0-2. Vanaf de aftrap was bijna opnieuw raak, maar Cody Gakpo strandde op doelman Daniel Iversen.

Tot de rust domineerde Liverpool, maar er werd niet meer gescoord. Na de pauze bleef Liverpool de bovenliggende partij, maar tot grote kansen kwam het niet. Mo Salah was na 68 minuten nog dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd met de vuisten gekeerd door doelman Iversen.

Trent Alexander-Arnold schoot twee minuten later wel raak. Salah hakte een vrije trap naar de verdediger van Liverpool en die knalde de bal in de winkelhaak: 0-3. Salah, de man van drie assists, had zelf ook nog moeten scoren. Hij ging alleen op doelman Iversen af, maar schoot naast.

Laatste wedstrijden

Leicester speelt nu nog de uitwedstrijd tegen Newcastle United en thuis tegen West Ham United. Liverpool speelt nog tegen thuis tegen Aston Villa en gaat op de laatste speeldag op bezoek bij het gedegradeerde Southampton.

Plaats een reactie