Rotterdam viert Feyenoord’s kampioenschap met huldiging

De stad Rotterdam bereidt zich voor op de huldiging van voetbalclub Feyenoord, die gisteren landskampioen werd. Om 12.00 uur zal de huldiging plaatsvinden bij het stadhuis aan de Coolsingel, waar tienduizenden fans worden verwacht. Sommige supporters waren al om 06.00 uur aanwezig.

Deze overwinning is de eerste landstitel voor Feyenoord sinds 2017. Tijdens de wedstrijd brak er al een groot feest uit in het centrum van Rotterdam, dat tot laat in de avond doorging. Volgens de politie verliep het feest over het algemeen goed.

Aan het einde van de ochtend worden de spelers en staf van Feyenoord ontvangen in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis. Burgemeester Aboutaleb zal hen toespreken, gevolgd door een optreden van Lee Towers. Daarna zal de selectie zich op het balkon aan de fans op de Coolsingel tonen.

Het officiële programma zal naar verwachting rond 13.30 uur eindigen.

Extra drukte in treinen verwacht

De Nederlandse Spoorwegen adviseren reizigers die niet voor de huldiging naar Rotterdam komen om hun reis uit te stellen. Reizigers die om andere redenen naar Rotterdam moeten, dienen rekening te houden met zeer drukke treinen, aldus NS-woordvoerder Willemijn Weinands.

De grootste drukte wordt verwacht tussen 09.00 en 11.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur. Forenzen en studenten wordt geadviseerd om ruim voor of na deze tijden te reizen om de drukte te vermijden. Om de drukte op te vangen, zet de NS extra en langere treinen in.

Spandoek bij Paleis Soestdijk

Het kampioenschap van Feyenoord werd ook buiten Rotterdam gevierd, onder meer bij verschillende supportersverenigingen. In Baarn hingen fans gisteravond een spandoek van zo’n 25 meter aan de hekken van Paleis Soestdijk.

Deze actie verwijst naar de recente uitspraak van koning Willem-Alexander dat hij Ajax-fan is. Tijdens Koningsdag, toen het koningspaar Rotterdam bezocht, kreeg koningin Máxima al een Feyenoord-sjaal aangereikt. Willem-Alexander gaf toen aan dat er dit jaar maar één ploeg was die het verdiende om kampioen te worden: “En die is ook mijn kampioen.”

Plaats een reactie