Zakaria Aboukhlal geschorst na vrouw-onvriendelijke uitspraak

De Marokkaanse voetballer Zakaria Aboukhlal is door zijn club Toulouse uit de selectie gezet wegens het doen van vrouw-onvriendelijke uitspraken tijdens de viering van de bekerwinst. Dit meldt het Franse RMC Sport.

Incident met locoburgemeester

Laurence Arribagé, de vrouwelijke locoburgemeester en wethouder sport van Toulouse, sprak de spelersgroep toe en vroeg om stilte. Aboukhlal reageerde hierop door te zeggen dat vrouwen waar hij vandaan komt, niet zo tegen mannen praten. Toulouse besloot maandagavond om Aboukhlal een schorsing op te leggen en het incident te onderzoeken. De voormalige PSV- en AZ-speler traint voorlopig apart van de groep.

Weigering deelname aan actie tegen homofobie

Eerder deze week maakte Aboukhlal geen deel uit van de selectie van Toulouse voor het competitieduel met Nantes, omdat hij weigerde deel te nemen aan een actie tegen homofobie. Alle teams uit de Ligue 1 en 2 speelden dit weekend met rugnummers in de regenboogkleuren, en de aanvoerdersbanden hadden dezelfde kleuren. Vooraf werd afgesproken dat alle clubs zouden meedoen, en spelers die het shirt niet wilden dragen, kwamen niet in actie.

Aboukhlal plaatste voor de wedstrijd een statement online waarin hij zijn besluit toelichtte: “Respect is een belangrijke waarde voor mij. Dat geldt voor mijn benadering van de ander, maar ook voor mijn eigen overtuigingen.” De schorsing en het onderzoek naar het incident met de locoburgemeester zullen bepalen wat de toekomst van Aboukhlal bij Toulouse zal zijn.

Plaats een reactie