Ajax herovert derde plek na overwinning op FC Groningen

Ajax heeft de derde plaats in de eredivisie heroverd ten koste van AZ. Dinsdagmiddag speelden de Amsterdammers een wedstrijd zonder publiek tegen degradant FC Groningen. De wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor Ajax, waardoor zij weer op de derde plaats in de ranglijst staan.

De wedstrijd was een vervolg op het zondag gestaakte duel tussen beide teams. Door de overwinning heeft Ajax nu een voorsprong van één punt op AZ, die eerder de derde plaats in de eredivisie bezette. Met nog enkele wedstrijden te gaan in het seizoen, belooft de strijd om de derde plaats spannend te worden.

Ajax kwam sterk uit de startblokken en wist al snel op voorsprong te komen. FC Groningen, dat al zeker is van degradatie, gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist terug te komen tot 2-2. Uiteindelijk trok Ajax aan het langste eind en scoorde het winnende doelpunt, waardoor de eindstand 3-2 werd.

De overwinning is een opsteker voor Ajax, dat de laatste tijd wisselvallig presteert. De Amsterdammers zullen er alles aan doen om de derde plaats vast te houden en zich zo te verzekeren van Europees voetbal volgend seizoen. Voor FC Groningen rest enkel de eer om het seizoen waardig af te sluiten.

(later meer)

Plaats een reactie