Inter verslaat AC Milan opnieuw en bereikt Champions League-finale

Inter Milan heeft zich voor het eerst sinds 2010 geplaatst voor de finale van de Champions League, na een 1-0 overwinning op stadgenoot AC Milan in de return van de halve finales. Lautaro Martinez scoorde het beslissende doelpunt in Stadio Giuseppe Meazza.

De heenwedstrijd eindigde in een 2-0 zege voor Inter, waardoor de ploeg met vertrouwen aan de return begon. In 2010 won Inter de Champions League onder leiding van José Mourinho en met Wesley Sneijder op het veld, door in de finale Bayern München te verslaan.

De tegenstander in de finale op 10 juni in Istanbul zal Manchester City of Real Madrid zijn.

AC Milan start sterk, maar kan niet scoren

AC Milan begon sterk aan de wedstrijd, op zoek naar de broodnodige doelpunten. Theo Hernández en Brahim Diaz kregen goede kansen, maar wisten het net niet te vinden. Naarmate de eerste helft vorderde, nam Inter het initiatief over en werd Milan minder gevaarlijk.

Inter-doelman André Onana, oud-Ajacied, hield zijn doel schoon met enkele cruciale reddingen. Denzel Dumfries had een basisplaats bij Inter, terwijl Stefan de Vrij de hele wedstrijd op de bank bleef.

Inter beslist de wedstrijd in de tweede helft

In de tweede helft was Milan niet in staat om Inter onder druk te zetten. Het beslissende moment kwam een kwartier voor tijd, toen Lautaro Martinez op aangeven van invaller Romelu Lukaku de 1-0 scoorde. Hiermee was de wedstrijd beslist en kon Inter zich opmaken voor de finale in Istanbul.

De ploeg van Dumfries en De Vrij zal nu alles op alles zetten om de felbegeerde Champions League-trofee te veroveren, tien jaar na hun laatste triomf in het toernooi.

Plaats een reactie