Mausoleum voor voetballegende Pelé opent deuren

De Braziliaanse voetbalicoon Pelé heeft een uniek mausoleum gekregen om zijn nalatenschap te eren. Het mausoleum, dat onlangs werd opengesteld voor het publiek, is gebouwd rondom zijn gouden doodskist en is volledig in voetbalsfeer ontworpen.

Pelé, die Brazilië naar drie wereldtitels leidde in 1958, 1962 en 1970, overleed in december 2021 op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Het mausoleum bevindt zich in Santos, dichtbij São Paolo, waar hij het grootste deel van zijn carrière speelde.

Voetbalparadijs als laatste rustplaats

Het mausoleum is een waar voetbalparadijs. De vloer is bedekt met een kunstgrasmat, de muren zijn versierd met afbeeldingen van juichende fans in een stadion en het plafond toont een blauwe lucht. Om de sfeer compleet te maken, is er op de achtergrond een geluidsopname van juichend publiek te horen.

Het bijzondere bouwwerk is in de hoogte gebouwd, met vanaf de negende verdieping uitzicht op het stadion van Santos. Het was Pelé’s eigen wens om hier zijn laatste rustplaats te hebben, dichtbij de plek waar hij zoveel voetbalgeschiedenis schreef.

Met dit unieke mausoleum wordt de herinnering aan Pelé, een van de grootste voetballers aller tijden, op een bijzondere manier levend gehouden voor fans en bewonderaars van over de hele wereld.

Plaats een reactie