Uitverkochte Champions League-finale vrouwenvoetbal in Eindhoven

De finale van de Champions League in het vrouwenvoetbal is voor het eerst sinds de invoering in 2008 volledig uitverkocht. Op 3 juni nemen FC Barcelona en VfL Wolfsburg het tegen elkaar op in het Philips Stadion in Eindhoven. Er zijn ruim 34.000 kaarten verkocht voor deze historische wedstrijd.

De Nederlandse Oranje-internationals Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms spelen voor VfL Wolfsburg. Roord was met een doelpunt van groot belang in de halve finale tegen Arsenal.

Nadine Kessler, directeur vrouwenvoetbal van de UEFA, is enthousiast over de uitverkochte finale: “Dit is de eerste keer dat we een volledig uitverkochte Champions League-finale hebben. En dat een paar weken van tevoren al.” Tijdens de groepsfase waren er gemiddeld 11.000 toeschouwers bij iedere wedstrijd.

Record in aantocht

Gijs de Jong, secretaris-generaal bij de Nederlandse voetbalbond (KNVB), is verheugd over het succes van de kaartverkoop: “We wilden de finale al langer naar Nederland halen. Nog mooier is het dat dit de eerste uitverkochte finale in de geschiedenis wordt.” De uitverkochte finale is een belangrijke mijlpaal voor het vrouwenvoetbal en toont de groeiende populariteit van de sport.

Plaats een reactie