Voormalig FC Groningen-speler Milko Djurovski blikt terug

De voormalige FC Groningen-speler Milko Djurovski had niet kunnen weten dat zijn bezoek aan een wedstrijd van zijn oude club tegen Ajax zo snel zou eindigen door rookbommen op het veld. Djurovski, bijgenaamd ‘de rookmagiër’, was in het verleden een opvallende verschijning op het veld, vaak omringd door een wolk tabaksrook.

‘Rookmagiër’ rookt niet meer

De bijnaam ‘rookmagiër’ kreeg Djurovski na een Europa Cup-wedstrijd in 1989, toen hij namens Partizan Belgrado de spelers van Groningen tureluurs voetbalde, terwijl hij voorafgaand aan de wedstrijd de ene na de andere sigaret rookte. Inmiddels is de nu 60-jarige oud-voetballer al drie jaar gestopt met roken en drinkt hij al meer dan twintig jaar geen alcohol meer.

‘Levensgenieter en vrije geest’

Djurovski speelde van 1990 tot 1994 voor FC Groningen en verwierf in die tijd een (cult)heldenstatus. Hij maakte veertien doelpunten in zijn eerste seizoen en speelde een sleutelrol bij de ploeg die derde werd achter PSV en Ajax. Djurovski beschrijft zichzelf als een levensgenieter en vrije geest, die altijd zijn eigen weg ging op het veld.

Sportieve malaise stemt Djurovski triest

Net als iedereen met een hart voor FC Groningen betreurt Djurovski het huidige sportieve verval van de club, die na dit seizoen zal degraderen. Hoewel hij de club nog steeds volgt vanuit Slovenië, waar hij nu woont, heeft hij geen pasklare oplossing voor de problemen van zijn oude club.

Plaats een reactie