FC Groningen-supporters verbannen bij laatste twee wedstrijden

Fans van FC Groningen mogen de laatste twee wedstrijden van het huidige eredivisieseizoen niet bijwonen. Dit geldt voor zowel de uitwedstrijd tegen Vitesse als de thuiswedstrijd tegen Sparta. Burgemeester Koen Schuiling van Groningen maakte dit bekend tijdens een raadsvergadering over het wangedrag van Groningen-hooligans.

Maatregel na wangedrag

De beslissing van de burgemeester volgt op een gesprek met het bestuur van FC Groningen. Het onderwerp kwam ter sprake tijdens de raadsvergadering nadat de wedstrijd tussen Groningen en Ajax afgelopen zondag na negen minuten werd gestaakt. Dit gebeurde vanwege herhaaldelijk gooien van rookbommen op het veld en een protesterende supporter die het veld betrad. Het betrof een doelbewuste actie van een deel van de clubaanhang.

Personeel bedreigd door hooligans

Volgens het Dagblad van het Noorden worden Groningse hooligans ervan beschuldigd personeel van de club te bedreigen. Hierdoor zouden beveiligers bijvoorbeeld vuurwerk toestaan uit angst voor represailles.

Onafhankelijk onderzoek naar veiligheid

Burgemeester Schuiling wil voor het volgende seizoen onderzoeken hoe het toelaten van publiek weer mogelijk kan worden gemaakt. “De club is ons dierbaar en de goede supporters hebben dit niet verdiend”, aldus Schuiling. Hij kondigde tevens een onafhankelijk onderzoek aan naar de veiligheid in het stadion.

Plaats een reactie