Ivan Toney geschorst wegens gokken op voetbalwedstrijden

De Engelse voetbalbond FA heeft Ivan Toney, spits van Brentford en Engels international, voor acht maanden geschorst wegens het overtreden van de regels rondom gokken op voetbalwedstrijden. Daarnaast moet Toney een boete van vijftigduizend pond betalen.

De 27-jarige aanvaller gaf toe dat hij tussen februari 2017 en januari 2021 in totaal 232 keer had gegokt op voetbalwedstrijden, wat voor voetballers verboden is. Toney benadrukte dat hij niet tegen zijn eigen club had gegokt.

De schorsing is per direct ingegaan, waardoor Toney tot ten minste 16 januari niet beschikbaar is voor zijn club. Vanaf 17 september mag hij wel weer deelnemen aan trainingen.

Topscorer bij Brentford

Dit seizoen heeft Toney al twintig doelpunten gescoord voor Brentford, waarmee hij op de derde plaats staat in de topscorerslijst, achter Erling Haaland en Harry Kane. In maart maakte hij zijn debuut voor het Engelse nationale team in een wedstrijd tegen Oekraïne.

Strengere regels en bewustwording

De FA heeft de afgelopen jaren de regels omtrent gokken voor voetballers aangescherpt en probeert bewustwording te creëren over de gevaren van gokken in de voetbalwereld. Eerdere gevallen van schorsingen door gokken, zoals die van Joey Barton en Daniel Sturridge, hebben de aandacht gevestigd op het probleem en de noodzaak om de integriteit van de sport te beschermen.

De schorsing van Toney benadrukt het belang van het handhaven van de regels en het bevorderen van verantwoord gedrag bij voetballers. Het is essentieel dat spelers zich bewust zijn van de regels en de gevolgen van het overtreden ervan, zowel voor hun carrière als voor het imago van de sport.

Plaats een reactie