Vermeer kiest voor Suriname in jacht op WK-deelname

Voormalig Oranje-doelman Kenneth Vermeer heeft besloten om voor het nationale team van Suriname uit te komen. De 37-jarige keeper, die vijf interlands voor Nederland speelde zonder een tegendoelpunt te incasseren, hoopt met Suriname deel te nemen aan het WK van 2026. Ook Dhoraso Klas (ADO Den Haag), Stefano Denswil (Trabzonspor) en Daishawn Redan (Venezia) hebben zich beschikbaar gesteld voor de Surinaamse ploeg.

WK-deelname als doel

Suriname, onder leiding van bondscoach Aron Winter, heeft een grotere kans dan ooit om zich te kwalificeren voor het WK. Het aantal deelnemers is uitgebreid van 32 naar 48 en bovendien zijn Mexico, Canada en de Verenigde Staten als gastlanden al automatisch geplaatst. Hierdoor heeft Suriname in de kwalificatie geen last meer van deze sterke tegenstanders.

Vermeer heeft in het verleden bijgedragen aan de WK-kwalificatie van Oranje, maar werd nooit geselecteerd voor een eindronde. Hij was wel vaak reservedoelman en speelde onder andere tijdens de Nations League Finals van 2019. Vermeer doorliep alle jeugdploegen van Oranje en nam deel aan het WK onder-20 in 2005, de Olympische Spelen in 2008 en werd tweemaal Europees kampioen met Jong Oranje.

Dankzij de versoepelde regels van de FIFA mag Vermeer wisselen van nationaal team, aangezien hij minder dan drie officiële duels voor Nederland speelde en het langer dan drie jaar geleden is dat hij voor het laatst in actie kwam voor Oranje. Denswil en Redan, die beiden voor Jong Oranje uitkwamen, hebben hierdoor geen problemen om voor Suriname te spelen.

Vermeer is sinds zijn vertrek bij FC Cincinnati in maart clubloos, maar heeft duidelijk nog geen plannen om zijn keepershandschoenen op te bergen. Met zijn keuze voor Suriname hoopt hij zijn carrière een nieuwe impuls te geven en wellicht alsnog een WK-deelname op zijn palmares bij te schrijven.

Plaats een reactie