AS Roma bereikt Europa League-finale na gelijkspel

AS Roma heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League na een doelpuntloos gelijkspel tegen Bayer Leverkusen. De Italiaanse club, die eerder Feyenoord uitschakelde en vorig jaar de finale van de Conference League bereikte, had genoeg aan de 1-0 overwinning uit de eerste wedstrijd.

De Nederlanders Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker stonden in de basis bij Leverkusen, terwijl Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp bij AS Roma op de bank begonnen.

AS Roma kiest voor solide verdediging

De ploeg van trainer José Mourinho was duidelijk niet van plan om de voorsprong uit handen te geven en koos voor een solide verdediging. Dit resulteerde in weinig kijkplezier, maar wel in een effectieve strategie om de Duitse tegenstander op afstand te houden.

Leverkusen probeerde het vooral met schoten van buiten het strafschopgebied, maar stuitte steeds op de Portugese doelman Rui Patrício. Een vroege kans van Moussa Diaby, die de lat raakte, was het dichtst bij een doelpunt voor de Duitsers.

Frustratie bij Leverkusen

In de tweede helft trok AS Roma zich nog verder terug, waardoor er voor Leverkusen geen doorkomen aan was. De frustratie bij de Duitse ploeg nam toe, wat resulteerde in drie gele kaarten, waaronder één voor Bakker.

Ondanks twintig doelpogingen van Leverkusen tegenover slechts één van AS Roma, bleef het 0-0. Hierdoor plaatst de Italiaanse club zich voor de finale op 31 mei in Boedapest. De tegenstander, Juventus of Sevilla, moet nog worden bepaald.

Plaats een reactie