AZ-spelers teleurgesteld na uitschakeling Conference League

De uitschakeling van AZ in de halve finale van de Conference League tegen West Ham United (0-1) is hard aangekomen bij de spelers. Tijjani Reijnders noemde het een “grote teleurstelling” en gaf toe dat het team in de eindfase te weinig kansen heeft gecreëerd.

Controle over de wedstrijd

Pantelis Hatzidiakos, centrale verdediger van AZ, was eveneens aangeslagen door de uitschakeling. Hij vond dat zijn team de wedstrijd grotendeels onder controle had en dat West Ham vooral op de counter speelde. “Ik vond ons bovenliggend”, aldus Hatzidiakos.

Ongeregeldheden op de tribune

Naast de teleurstelling over de uitschakeling, waren er ook zorgen over de ongeregeldheden op de hoofdtribune na afloop van de wedstrijd. Hatzidiakos, wiens familie op de tribune zat, noemde het “ontzettend triest” en “zielig” wat er gebeurd is. Hij riep op om het team te steunen en anders thuis te blijven.

Trainer Pascal Jansen sloot zich aan bij de woorden van Hatzidiakos en benadrukte dat dergelijk gedrag niet thuishoort in het stadion.

Europese campagne eindigt in teleurstelling

Ondanks dat AZ het tot de laatste vier in de Conference League heeft geschopt, overheerst de teleurstelling bij trainer Jansen. Hij ziet de uitschakeling als een gemiste kans en kan nog niet trots zijn op de prestaties van zijn team in Europa. “Op dit moment overheerst de teleurstelling van het niet behalen van de finale”, aldus Jansen.

Plaats een reactie