FC Twente-vrouwen winnen KNVB-beker met 4-0

In een spannende finale in het Bingoal Stadion in Den Haag hebben de vrouwen van FC Twente de KNVB-beker gewonnen. Ze versloegen PSV met een overtuigende 4-0 overwinning. Hoewel de wedstrijd bij vlagen slordig was, domineerde Twente het grootste deel van de wedstrijd.

Op basis van de competitieprestaties was FC Twente de grote favoriet voor de bekerwinst. De ploeg van coach Joran Pot stond lange tijd bovenaan de ranglijst, maar werd uiteindelijk op het laatste moment ingehaald door Ajax, dat de landstitel pakte. PSV eindigde op de vijfde plaats in de competitie.

PSV begon sterk aan de wedstrijd, maar kon het hoge tempo niet volhouden. De eerste helft kenmerkte zich door veel balverlies aan beide kanten, maar het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van PSV. Twente domineerde, maar wist in de beginfase geen grote kansen te creëren.

Eerste doelpunt door Dhont

In de 36ste minuut kreeg Twente de beste kans tot dan toe. De Belgische Elena Dhont schoot op de kruising tegen de lat. Kort daarna, in de 41ste minuut, was het wel raak. Renate Jansen scoorde de 1-0 na een assist van Anna-Lena Stolze, die lang geblesseerd is geweest.

Na de rust begon PSV sterker en kwam dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Chimera Ripa ging net naast. Twente ontsnapte een paar keer aan de gelijkmaker, maar wist in de 60ste minuut de voorsprong te vergroten. Kim Everaerts scoorde de 2-0 na een knappe actie langs drie verdedigsters.

PSV kreeg nog enkele goede kansen, waaronder een vrije trap in het strafschopgebied, maar de strategie van Esmee Brugts werkte niet. Twente had de overwinning al binnen handbereik en in de 87ste minuut scoorde Dhont haar tweede doelpunt van de wedstrijd: 3-0. Kort daarna werd ze gewisseld voor Bente Janssen, die na een ingooi de bal van PSV-keeper Daniëlle de Jong afpakte en de 4-0 scoorde.

Hoewel FC Twente het landskampioenschap aan Ajax moest laten, zetten ze met de winst van de KNVB-beker toch “een kroon op een fantastisch seizoen”. Dit is de vierde keer dat FC Twente in de KNVB-bekerfinale staat. In 2008 wonnen ze van FC Utrecht, in 2013 verloren ze na strafschoppen van ADO Den Haag en in 2015 waren ze te sterk voor Ajax.

Plaats een reactie