Maarten Stekelenburg beëindigt voetbalcarrière na dit seizoen

Doelman Maarten Stekelenburg heeft besloten om na dit seizoen zijn voetbalcarrière te beëindigen. De 40-jarige keeper zal komende zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht afscheid nemen van de Ajax-supporters, de club waar hij de laatste jaren onder contract stond.

Stekelenburg keerde in 2020 terug naar Amsterdam, na eerder al de jeugdopleiding van Ajax te hebben doorlopen en negen jaar als eerste doelman te hebben gespeeld (2002-2011). In totaal stond hij 311 keer onder de lat voor de Amsterdamse club, waarvan 29 keer na zijn terugkeer.

Na de dopingschorsing van André Onana in 2021 werd Stekelenburg opnieuw eerste doelman bij Ajax. Een sterke reeks resulteerde in zijn derde van vier landstitels met de club en een uitverkiezing voor het EK, waar hij eerste keus was. Helaas werd zijn laatste seizoen gekenmerkt door blessures, waardoor zijn laatste wedstrijd in mei 2022 plaatsvond.

Hoogtepunt tijdens WK 2010

Stekelenburg, die 63 keer uitkwam voor het Nederlands elftal, speelde naast Ajax ook voor AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton. Tijdens zijn eerste periode bij Ajax was hij een vaste waarde in Oranje. In 2010 bereikte hij met het Nederlands elftal de WK-finale, mede dankzij een indrukwekkende redding op een schot van Kaká in de kwartfinale tegen Brazilië.

De prachtige redding van Stekelenburg tijdens de wedstrijd tegen Brazilië op het WK 2010 zal altijd in het geheugen van voetballiefhebbers gegrift staan. Met zijn afscheid verliest het Nederlandse voetbal een ervaren en getalenteerde doelman, die zowel nationaal als internationaal zijn sporen heeft verdiend.

Plaats een reactie