Nederlands U17-elftal verliest openingswedstrijd EK

Het Nederlands elftal onder 17 jaar is het Europees kampioenschap in Hongarije niet goed begonnen. De ploeg van bondscoach Pieter Schrassert Bert verloor met 2-0 van Zwitserland, dat ook nog twee strafschoppen miste.

Oranje onder 17 heeft een rijke historie op EK’s, met Europese titels in 2011, 2012, 2018 en 2019. Vorig jaar bereikte het team de finale, maar moest het de overwinning aan Frankrijk laten.

Onoplettendheid na rust

De slechte start van de tweede helft heeft Nederland de das omgedaan. Binnen tien minuten na rust kreeg Oranje twee doelpunten tegen. Winsley Boteli van Borussia Mönchengladbach opende de score met een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Kort daarna zorgde Arlet Junior Zé voor de 2-0.

Ongevaarlijk Oranje

Na de tegendoelpunten wist Nederland nauwelijks nog gevaar te stichten. Sterker nog, het team ontsnapte aan een grotere nederlaag. In de slotfase kreeg Zwitserland twee strafschoppen, maar beide werden gemist door Junior Zé. De eerste werd gestopt door AZ-keeper Kiyani Zeggen, de tweede ging hoog over het doel.

De rode kaart voor Ajax-middenvelder Avery Appiah en het uitblijven van een tweede gele kaart voor AZ-verdediger Rayan Atikallah waren nog enkele opvallende momenten in de wedstrijd. Nederland zal zich nu moeten herpakken voor de volgende groepswedstrijden om kans te maken op een vervolg in het toernooi.

Plaats een reactie