Newcastle United dichtbij Champions League na zege op Brighton

Na een overtuigende 4-1 overwinning op Brighton & Hove Albion, is Newcastle United dicht bij het veiligstellen van een plek in de Champions League. Met nog twee Premier League-wedstrijden te gaan, heeft de ploeg slechts één overwinning nodig om zich te plaatsen voor het prestigieuze toernooi.

Op dit moment staat Newcastle op de derde plaats in de Engelse competitie met 69 punten. Manchester United volgt op de vierde plaats met drie punten minder, maar heeft nog een wedstrijd te goed. Liverpool, dat op de vijfde plaats staat, heeft ook nog kans op een Champions League-ticket, maar is afhankelijk van puntenverlies van Newcastle of Manchester.

Na een sterke reeks wedstrijden wist Newcastle de laatste twee duels tegen Leeds United (2-2) en Arsenal (0-2) niet te winnen. Tegen Brighton, dat dit seizoen verrassend goed presteert, liep het echter weer gesmeerd voor de ‘Magpies’.

Hoewel Newcastle gevaarlijk was via Alexander Isak (voormalig Willem II), Fabian Schär en Joelinton, kwam de openingstreffer uit een eigen doelpunt. Na een hoekschop van Kieran Trippier kopte Deniz Undav de bal in eigen doel. Vlak voor rust verdubbelde Dan Burn de voorsprong door een vrije trap van Trippier binnen te koppen.

Brighton’s opleving niet genoeg

In de tweede helft kreeg Newcastle-aanvaller Miguel Almirón een grote kans, maar het was Undav die Brighton weer wat hoop gaf. In de 51ste minuut scoorde de Duitser de 2-1 op aangeven van Billy Gilmour.

Ondanks de aansluitingstreffer bleef Newcastle de betere ploeg en in de 89ste minuut besliste Callum Wilson het duel met de 3-1. Bruno Guimarães zorgde in blessuretijd nog voor de 4-1 eindstand.

Bij Newcastle bereikte Sven Botman (voormalig Ajax) een mijlpaal door zijn 150ste competitiewedstrijd te spelen. Jan Paul van Hecke (voormalig sc Heerenveen) stond in de basis bij Brighton.

Plaats een reactie