Onrust in AFAS Stadion na uitschakeling AZ in Conference League

Na de uitschakeling van AZ in de halve finale van de Conference League op donderdag, bestormden supporters van de club de hoofdtribune van het AFAS Stadion. Hier zochten ze de confrontatie met aanhangers van de tegenstander, West Ham United.

Het is nog onduidelijk of het om fans of om vrienden en familieleden van West Ham-spelers ging. Spelers van West Ham, AZ, trainer Pascal Jansen en directeur Robert Eenhoorn probeerden in te grijpen om erger te voorkomen.

Het incident vond plaats direct na de wedstrijd, waarin AZ met 1-0 verloor en daardoor de finale misliep. De fans zaten achter het doel van AZ, braken door een hek en zochten de confrontatie met de aanhangers van West Ham.

Rust keert terug in stadion

Politie en stewards waren snel ter plaatse om verdere escalatie te voorkomen. Na ongeveer tien minuten keerde de rust in het stadion terug. Andere supporters van AZ lieten met gefluit hun onvrede horen over het wangedrag van een deel van de eigen aanhang.

Vorige week verloor AZ de uitwedstrijd in Londen met 2-1. Tijdens die wedstrijd werden familieleden van spelers en leden van de technische staf van AZ belaagd toen ze juichten bij een doelpunt van AZ in de eerste helft.

Plaats een reactie