Siem de Jong beëindigt voetbalcarrière na laatste wedstrijd

Voormalig Oranje-international Siem de Jong heeft aangekondigd dat hij na de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. De 34-jarige middenvelder heeft na een moeilijk seizoen bij De Graafschap besloten om te stoppen met voetballen.

De Graafschap neemt het vrijdag op eigen veld op tegen FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie. Dit zal de laatste wedstrijd zijn voor De Jong, die in totaal zes keer uitkwam voor het Nederlands elftal.

Begin en einde bij De Vijverberg

Siem de Jong blikt terug op het begin van zijn voetbaldroom: “Bijna dertig jaar geleden klommen Luuk en ik over het hek naast Stadion De Vijverberg om op het oude trainingsveld te voetballen. Morgen speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer.”

De Jong, broer van aanvaller Luuk de Jong, heeft in zijn carrière 341 competitiewedstrijden gespeeld voor clubs als Ajax, PSV en Newcastle United. Tijdens zijn periode bij Ajax was hij een belangrijke schakel in het behalen van de landstitel.

Toekomstplannen

Hoewel Siem de Jong zijn voetbalcarrière beëindigt, is het nog niet bekend wat zijn toekomstplannen zijn. Mogelijk blijft hij betrokken bij de voetbalwereld in een andere rol, zoals trainer of analist. Voor nu neemt hij afscheid van het veld en bedankt hij iedereen die zijn voetbaldroom mogelijk heeft gemaakt.

Plaats een reactie