Wolfsburg verovert negende Duitse beker op rij

De voetbalsters van VfL Wolfsburg hebben voor de negende keer op rij de Duitse beker gewonnen. In een wedstrijd met een recordaantal van bijna 45.000 toeschouwers versloegen ze SC Freiburg met 4-1 in Keulen.

Oranje-internationals in actie

Oranje-internationals Lynn Wilms en Dominique Janssen speelden de hele wedstrijd voor Wolfsburg, terwijl Jill Roord tien minuten voor tijd werd gewisseld. De overwinning kwam tot stand dankzij een vroeg eigen doelpunt van Lisa Karl en doelpunten van Rebecka Blomqvist, Alexandra Popp en Janssen (penalty) na rust. Janina Minge maakte kort voor de pauze nog de gelijkmaker met het hoofd.

Eerste keer VAR in Duits vrouwenvoetbal

In deze wedstrijd werd voor het eerst in het Duitse vrouwenvoetbal een VAR ingezet. Enkele minuten voor tijd ging de bal op de stip na advies van de videoscheidsrechter vanwege hands van Meret Felde. Janssen benutte de penalty.

Champions League als volgend doel

Wolfsburg richt zich nu op het winnen van de Champions League op 3 juni. In een uitverkocht Philips Stadion in Eindhoven nemen ze het op tegen FC Barcelona. In de strijd om de landstitel lijkt Bayern München echter de favoriet, aangezien Wolfsburg met nog twee competitiewedstrijden te gaan een achterstand van vier punten heeft.

Plaats een reactie