Directeur AZ betreurt rellen na duel tegen West Ham

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, heeft zijn spijt uitgesproken over de rellen die gisteravond plaatsvonden na de verloren halve finale van de Conference League tegen West Ham United (0-1). AZ-supporters braken na de wedstrijd een hek door en zochten de confrontatie met West Ham-aanhangers op de hoofdtribune.

“Ik probeerde nog tussenbeide te komen, maar het was te veel voor mij. Ik was te laat om mensen nog toe te spreken”, aldus Eenhoorn. “Je hoopt dat het hek het houdt, maar dat was niet het geval. Dit is niet goed gegaan en uiteindelijk ben ik eindverantwoordelijk. We zullen dit intern nog bespreken, want het ging allemaal heel snel.”

Enkele spelers van West Ham raakten betrokken bij de rellen. Zij renden naar de hoofdtribune om familieleden en vrienden die werden aangevallen te helpen.

Onrustige dag

De onrust was al eerder op de dag merkbaar in de stad. Eenhoorn merkte voor de wedstrijd dat de onrust zich ook naar het stadion verplaatste. “Ik ben vlak voor de wedstrijd altijd beneden en ik merkte al dat er veel rumoer was. Vorige week was het daar ook al wat rumoerig, maar nu waren we te laat. Het is teleurstellend hoe deze avond eindigt. Ik kan de jongens op het veld weinig verwijten”, zegt Eenhoorn.

AZ-trainer Pascal Jansen schaamt zich voor de ongeregeldheden in het stadion. Hij had in eerste instantie niet door wat er precies gebeurde. “Vervolgens keek ik schuin omhoog naar achteren en zag ik dat er flink wat klappen werden uitgedeeld. Ik heb toen mijn blik direct gericht op mijn spelers en stafleden en ze geprobeerd weg te houden.”

“Het is vervelend, het hoort niet thuis in ons stadion. Het liefst in geen enkel stadion. Ik voel schaamte. Mensen zullen angstige momenten hebben beleefd. Je moet je emoties nog steeds de baas zijn, ook op een avond met een nederlaag”, aldus Jansen.

Politie en stewards wisten verdere escalatie op de tribune te voorkomen. Het is nog niet bekend hoeveel supporters zijn opgepakt.

Bij het duel in Londen, vorige week, was het ook al onrustig. Verschillende supporters van AZ moesten het stadion verlaten nadat ze werden belaagd door West Ham-supporters.

Plaats een reactie